Kaffe og akkreditering på de studerendes læber

23.05.2016 // af Jens Lundgaard Jakobsen, Kommunikationsmedarbejder

I samarbejde med STAR – De Studerendes Akkrediteringsråd stillede Danmarks Akkrediteringsinstitution op på Aarhus Universitet og Københavns Universitet med kaffe og studenterinvolvering på kanden.

Setuppet var klart: Det overordnede formål var at skabe kontakt til de studerende og høre deres holdninger til og erfaringer med uddannelse og kvalitet. Samtidig har de kaffearrangementer, som Akkrediteringsinstitutionen har gennemført de seneste uger, skabt opmærksomhed omkring de institutionsakkrediteringer, som de enkelte uddannelsesinstitutioner skal gennemgå i de kommende måneder.

Hvad er institutionsakkreditering?

”Institutionsakkrediteringen? Nej, det ved jeg ikke rigtig noget om,” erkendte en ærlig studerende fra Københavns Universitet, da en af Akkrediteringsinstitutionens medarbejdere lokkede ham af cyklen med gratis kaffe og en snak om uddannelse ved solbeskinnede KUA. Sådan fik mange studerende fra AU og KU indblik i det arbejde, som uddannelsesinstitutionerne og Akkrediteringsinstitutionen sammen laver for at sikre uddannelsernes kvalitet. Det skete på nogle dage, hvor begreber som uddannelseskvalitet, relevans, studenterinddragelse og kvalitetssikring var udgangspunkt for gode snakke mellem studerende og medarbejdere fra Akkrediteringsinstitutionen.

Stærke holdninger til uddannelseskvalitet

For selvom flere studerende ikke umiddelbart havde hørt om institutionsakkreditering af deres universitet, havde de interessante holdninger til den uddannelse, de i deres hverdag tager, får og oplever. Holdningerne kredsede især om de studerendes oplevelser af god og mindre god kvalitet i deres uddannelser: Hvor meget kontakt til undervisere er nødvendigt? Hvad er et godt studiemiljø? Hvilke undervisningsformer fungerer bedst? Hvad er en god underviser? Og meget mere.

Udover studerende var arrangementerne også velbesøgt af de lokale studenterråd og de medarbejdere, der arbejder med kvalitetssikring på den enkelte uddannelsesinstitution.

Kaffe til din institution?

Besøgene på Københavns Universitet foregik 13. og 17. maj, og Aarhus Universitet besøgte vi 19.maj. Og der er ingen tvivl om, at flere studerende på disse steder nu kender til Danmarks Akkrediteringsinstitutions arbejde og til den institutionsakkreditering, som foregår i den næste tid.

Fremadrettet kører kaffekaravanen forbi Professionshøjskolen Metropol d. 24.maj, før det i august og september gælder SIMAC i Svendborg og Fredericia Maskinmesterskole.

Er du interesseret i et af de kommende kaffeevent, så se planen her, og brug hashtagget #danmarksbedsteuddannelser på Twitter. Følg desuden med i, hvordan arbejdet med de enkelte institutionsakkrediteringer skrider frem her.

 

Vil du vide mere om, hvad Danmarks Akkrediteringsinstitution ellers laver, så kan du få vores nyhedsbrev tilsendt ved at klikke her.

Abonnér på nyhedsbrev
X

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få nyt om analyser, publikationer og arrangementer om uddannelse, kvalitet og akkreditering.Akkrediteringsrådets nyhedsbrev


Jens Lundgaard Jakobsen

Kontakt

  • Jens Lundgaard Jakobsen
  • Mobil:  7231 8844
  • jlj@akkr.dk