Engageret ledelse og medarbejdere samt et skarpt eksternt blik under første besøg på Erhvervsakademiet Lillebælt

02.10.2017 // af Sofie Gry Laursen, Kommunikationsmedarbejder

Gode samtaler, der spændte vidt fra KUK-konferencer til videngrundlagsrapporter, var på programmet, da Danmarks Akkrediteringsinstitution og et ekspertpanel besøgte Erhvervsakademiet Lillebælt den 26. og 27. september. Her blev de mødt af en åben og engageret ledelse samt engagerede medarbejdere på institutionens flotte nye campus i Odense.

Både rektor, prorektor og erhvervsakademiets kvalitetsansvarlige var mødt op for at tage godt imod, da akkrediteringsteamet og panelet ankom til campus i Odense tirsdag morgen. Det var startskuddet til en dag fyldt med indtryk og gode samtaler med afsæt i den selvevalueringsrapport, som erhvervsakademiet indsendte før sommerferien.

Først på dagen var der lagt tre møder ind med repræsentanter fra den øverste ledelse, kvalitetsenheden og uddannelseschefer fra erhvervsakademiets otte uddannelsesuniverser samt uddannelseslederen for universet Ledelse og Efteruddannelse. Efter en velanrettet frokost var det tid til et mere uddannelsesnært fokus. Her fik panelet og akkrediteringsteamet lejlighed til at mødes med en række fagkoordinatorer, repræsentanter fra viden- og udviklingscentre og ikke mindst de studerende.

Inden panelet rundede af for første besøgsdag viste to studerende rundt i de indbydende rammer, hvor de organiske materialer og farver skabte en god akustik og ro i den store indgangshal. Undervejs blev de multimediedesignstuderendes ’green room’ blandt andet vist stolt frem. De to studerende viste også rundt i deres ’beer box’, der er de studerendes hus. Her er der et inkubatormiljø til studerende med iværksætterdrømme på første sal og en bar med billardborde i stueetagen.

På anden dag var blikket rettet mod erhvervsakademiets samspil med omverden. Her mødtes panelet og akkrediteringskonsulenterne med blandt andet praktikkoordinatorer og eksterne praktikvejledere såvel som projektansvarlige undervisere og eksterne vejledere ved de studerendes virksomhedsprojekter. Det blev fulgt op af møder med en række af de eksterne eksperter, der har deltaget ved uddannelsesevalueringer på erhvervsakademiet og eksterne medlemmer af uddannelsesudvalg.

Før panelet og akkrediteringsteamet takkede af onsdag eftermiddag var der tid til samtaler med bestyrelse og direktion. På baggrund af samtalerne under besøget bliver der udvalgt en række særlige områder og tematikker, der vil blive dykket længere ned i som audit trails ved det andet og sidste institutionsbesøg til februar. Her ser panelet frem til også at besøge Erhvervsakademiet Lillebælts campus i Vejle.

Se programmet for første besøg på Erhvervsakademiet Lillebælt her

Følg institutionsakkrediteringen af Erhvervsakademiet Lillebælt her

Abonnér på nyhedsbrev
X

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få nyt om analyser, publikationer og arrangementer om uddannelse, kvalitet og akkreditering.Akkrediteringsrådets nyhedsbrev


Sofie Gry Laursen

Kontakt