Første besøg på Erhvervsakademi Dania gennemført

28.06.2017 // af Sofie Gry Laursen, Kommunikationsmedarbejder

Gode samtaler, der spændte vidt fra videnuniverser til frafald, var på programmet, da Danmarks Akkrediteringsinstitution og et ekspertpanel besøgte Erhvervsakademi Dania den 21. og 22. juni 2017. Besøget var et led i processen med erhvervsakademiets institutionsakkreditering.

Eksamenstravlheden havde lagt sig og sommerferien trængte sig på, da Erhvervsakademi Dania i sidste uge tog imod Danmarks Akkrediteringsinstitution på deres campus i Randers. Her blev der taget godt imod det panel af eksperter, der er nedsat til institutionsakkrediteringen af erhvervsakademiet, og teamet af medarbejdere fra Akkrediteringsinstitutionen.

Fra start til slut bar besøget præg af gode samtaler og en behagelig stemning med en åben og ligefrem dialog. Forinden havde akkrediteringspanelet læst Erhvervsakademi Danias selvevalueringsrapport. I løbet af de to dage i Randers fik de lejlighed til at tage et spadestik dybere og dermed få større indsigt i, hvordan kvalitetssikringsarbejdet er organiseret på erhvervsakademiet.

Det skete via et tætpakket program, der bød på interviews med repræsentanter fra alle dele af organisationen fra rektor til de studerende. Geografisk var der også sikret en bred spredning. Under samtalen med de studerende var alle otte campusser repræsenteret, mens undervisere fra syv campusser var til stede ved en anden samtale. Også eksterne samarbejdspartnere var repræsenteret til et af møderne.

I mødelokalet var der hængt plancher op for, hvordan Erhvervsakademi Dania arbejder med at sikre ’Danmarks bedste uddannelser’. Dermed var rammen sat for de to dage med møder. Under samtalerne havde panelet blandt andet havde fokus på organiseringen af videnuniverser på tværs af campusser, og erfaringerne med disse. Herunder blev der også talt om de forløbsplaner, som  underviserne udarbejder før opstart på alle undervisningsforløb med det mål, at de studerende og kolleger får overblik over læringsmål, studieaktiviteter og det tilknyttede videngrundlag. På anden dag fik Erhvervsakademi Dania ydermere lejlighed til at uddybe deres frafaldsindsatser, da rektor Anders Graae Rasmussen var i P1 som respons på en ny undersøgelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

På baggrund af besøget bliver der udvalgt en række særlige områder og tematikker. Disse vil panelet og Akkrediteringsinstitutionens medarbejdere dykke længere ned i som audit trails ved det andet og sidste institutionsbesøg. Det finder sted fra den 31. oktober til den 3. november 2017, hvor panelet og Akkrediteringsinstitutionens medarbejdere ser frem til at besøge flere af erhvervsakademiets campusser.

Se programmet for første besøg på Erhvervsakademi Dania her (link til besøgsprogram i PDF)

Følg med i, hvordan Erhvervsakademi Danias institutionsakkreditering skrider frem (link til infoside)

dania-1

Abonnér på nyhedsbrev
X

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få nyt om analyser, publikationer og arrangementer om uddannelse, kvalitet og akkreditering.Akkrediteringsrådets nyhedsbrev


Sofie Gry Laursen

Kontakt