Landet rundt med kaffe og studenterinvolvering

06.06.2017 // af Sofie Gry Laursen, Kommunikationsmedarbejder

På to uger i maj blev der brygget over 1.000 kopper kaffe til nysgerrige studerende, der afbrød eksamenslæsningen for en stund for at tage en snak om hverdagen som studerende på seks uddannelsesinstitutioner, der netop er gået i gang med deres institutionsakkreditering.

Fra København til Hobro og tilbage igen på to uger. Med otte stop fordelt på fem erhvervsakademier og en professionshøjskole var der fuldt program, da Kaffekaravanen var på rundtur i Uddannelsesdanmark i sidste måned. Undervejs var der godt gang i både espressomaskinen og snakken fra start til slut.

Rundturen startede på Cphbusiness og faldt sammen med årets første varme solskinsdage og højsæson for eksamen. Ikke desto mindre stimlede de studerende sammen om kaffevognen og bød ind med holdninger og indtryk fra deres studieliv. Det gav anledning til mange gode snakke mellem de studerende og akkrediteringskonsulenterne. Temaerne spændte vidt fra arbejdsbelastning, engagement, læringsmål, studiemiljø og karrieredrømme til undervisningsevalueringer og de studerendes rolle i kvalitetssikringen af deres uddannelse.

Her har Kaffekaravanen været forbi i 2017

  • Cphbusiness (København og Lyngby): 10. og 11. maj
  • Erhvervsakademi SydVest: 15. maj
  • IBA Erhvervsakademi Kolding: 18. maj
  • Professionshøjskolen UCC: 18. maj
  • Erhvervsakademi Dania (Hobro og Randers): 19. maj
  • Erhvervsakademi MidtVest: 23. maj

Kaffekaravanen ruller igen efter sommerferien
Besøgene med Kaffekaravanen er et samarbejde mellem Danmarks Akkrediteringsinstitution og STAR – De Studerendes Akkrediteringsråd. Formålet er at skabe grobund for studenterinvolvering og opmærksomhed omkring den institutionsakkrediteringsproces, der netop er skudt i gang.

”Det er nu andet år, at vi skyder en ny runde institutionsakkrediteringer i gang med et kaffebesøg, og det bliver bestemt ikke den sidste. Vi har fået rigtigt gode tilbagemeldinger fra både studerende, undervisere og kvalitetspersonale de steder, vi har været. Med kaffen som ’ice-breaker’ skaber konceptet en uformel ramme for dialog med de studerende om deres liv på uddannelsesinstitutionen,” siger direktør i Danmarks Akkrediteringsinstitution, Anette Dørge.

Allerede efter sommerferien ruller Kaffekaravanen igen. Her kan kaffetørstige studerende og undervisere ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole samt Erhvervsakademi Lillebælt efter planen se frem til en snak om uddannelseskvalitet i hverdagen over en kop friskbrygget kaffe. I mellemtiden kan du følge med i alle igangværende institutionsakkrediteringer her

ucc-kaffekaravane

eamv-kaffekaravane

Abonnér på nyhedsbrev
X

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få nyt om analyser, publikationer og arrangementer om uddannelse, kvalitet og akkreditering.Akkrediteringsrådets nyhedsbrev


Sofie Gry Laursen

Kontakt