– IBA Erhvervsakademi Kolding

Sidst opdateret: 12.06.2017


1. Besøg

Akkrediteringspanelet og Danmarks Akkrediteringsinstitution var den 8. og 9. juni 2017 på første besøg på IBA Erhvervsakademi Kolding. Her mødtes de blandt andet med en velforberedt ledelse og bestyrelse samt undervisere, studerende og praktikværter, hvoraf flere havde haft studerende fra IBA i praktik gennem flere år. På en rundvisning fik panelet og medarbejderne fra Danmarks Akkrediteringsinstitution også et smugkig på det nye campus, der forventes at stå klar til indflytning i begyndelsen af 2019.

Formålet med besøget var at opnå en bedre forståelse af kvalitetssikringssystemet på IBA. Til dette fik de hjælp af en række plakater, der illustrerer erhvervsakademiets uddannelser, aktiviteter og prioriterede områder. Forud for besøget havde panelet læst IBA’s selvevalueringsrapport, og på møderne var der mulighed for at stille uddybende spørgsmål. Herunder var fokus blandt andet på samspillet mellem de årlige uddannelsesberetninger og principberetninger samt undervisernes brug af unit guides.

Se programmet for besøget her

Til toppen

Panelet

 • Formand: Inge Mærkedahl er tidligere styrelsesdirektør i Uddannelses- og Forskningsministeriet (UFM), bl.a. direktør i Forsknings- og innovationsstyrelsen fra 2006-2011. Før hun kom til UFM har hun bl.a. været direktør for Danmarks Forvaltningshøjskole og direktør i Arbejdsmarkedsstyrelsen samt forskningschef i SFI. Inge Mærkedahl har derudover bl.a. siddet i Erhvervsakademirådet og været formand for Rådet for de grundlæggende erhvervsrettede uddannelser. Inge Mærkedahl er oprindeligt uddannet cand.phil. i samfundsfag.
 • Jan Beyer Schmidt-Sørensen er erhvervschef ved Aarhus Kommune. Fra 2001-2004 var han rektor på Handelshøjskolen i Aarhus (nu School of Business and Social Sciences, Aarhus Universitet), hvor han inden ansættelsen som rektor også havde ansættelse som Ph.d.-studerende, adjunkt, lektor, institutleder, studieleder og dekan. Jan Beyer Schmidt-Sørensen er oprindeligt uddannet cand.oecon. fra Aarhus Universitet og har en Ph.d. fra Aarhus School of Business. Endelig var han i en årrække medlem af The Management Development Network (EFMD), Deans & Directors General Steering Committee samt indgik i flere akkrediteringspanelbesøg for European Quality Improvement System (EQUIS).
 • Håkan Pihl er rektor på Högskolan Kristianstad i Sverige, hvor han også tidligere har været institutleder ved School of Economics and Management, Lunds Universitet. Håkan Pihl har skrevet lærebøger og forsket inden for områderne international administration og miljøøkonomi. Håkan Pihl har en bachelorgrad inden for virksomhedsledelse og -økonomi og har en Ph.d.-grad i virksomhedsledelse fra Lunds Universitet.
 • Kari-Mette Winge er universitetslektor på Institut for læreruddannelse og skoleforskning på Universitetet i Oslo og institutleder på fagskolestudier på Høyskolen Kristiania. Kari-Mette Winge sidder i Høyskolen Kristianias undervisningsudvalg. De seneste tre år har hun været medlem af bestyrelsen for Forum for fagskoler. Kari-Mette Winge er oprindeligt uddannet cand.phil. i idehistorie, og har også en BA i markedsføring.
 • Anne Sofie Tovgaard Kjeldsen er markedsføringsøkonomstuderende ved Erhvervsakademi Dania. Anne Sofie Tovgaard Kjeldsen er siden oktober 2016 næstformand i De Studerendes Fællesråd på Erhvervsakademi Dania samt formand for De Studerendes Råd på erhvervsakademiets campus i Randers.

Til toppen

Selvevalueringsrapport

IBA Erhvervsakademi Kolding indsendte i april 2017 deres selvevalueringsrapport og dermed deres ansøgning om institutionsakkreditering.

Læs rapporten her


Projektleder

Grith Zickert

Akkrediteringskonsulent

 • Tlf:       7231 8835
 • Mobil:  7231 8835
 • grz@akkr.dk

Team

Helen Feyzi-Pedersen

Akkrediteringskonsulent

 • Tlf:       7231 8816
 • Mobil:  7231 8816
 • hefe@akkr.dk

Jan Vernholm Groth

Specialkonsulent

 • Tlf:       7231 8819
 • Mobil:  7231 8819
 • jvgr@akkr.dk

Mia Holm Andreasen

Akkrediteringskonsulent

 • Tlf:       7231 8841
 • Mobil:  7231 8841
 • mih@akkr.dk

Markus Macholm Müller

Projektmedarbejder

 • Tlf:       7231 8820
 • Mobil:  7231 8820
 • mmm@akkr.dk
Til toppen

Deadline og datoer

Deadline for ansøgning/selvevaluering: 3. april 2017

1. besøg: 8. juni - 9. juni 2017

2. besøg: 7. - 10. november 2017

Høring, rapport: -

Rådsmøde: 20. og 21. juni 2018

Til toppen

IBA Erhvervsakademi Kolding

Erhvervsakademi Kolding, IBA, tilbyder videregående uddannelser og efteruddannelse i Kolding. Institutionen samarbejder med mere end 85 universiteter og institutioner fra hele verden.

IBA udbyder videregående fuldtidsuddannelser på erhvervsakademi -, professionsbachelor – og masterniveau inden for blandt andet finans, salg og markedsføring, kommunikation, web og teknologi samt produktion og ledelse. Institutionen udbyder desuden efteruddannelse inden for økonomi og finans, salg og markedsføring, ledelse og projektledelse, produktion og innovation samt det digitale område.

IBA har aktuelt ca. 1.500 fuldtidsstuderende og ca. 3.200 studerende på efter- og videreuddannelser (maj 2016)

Kilde: iba.dk

Hjemmeside: IBA Erhvervsakademi Kolding

Sprog: Akkrediteringen gennemføres på dansk

Til toppen