De første rapporter for institutionsakkreditering

Akkrediteringsrådet vil på et rådsmøde d. 11. december afgøre de første sager om institutionsakkreditering af videregående uddannelsesinstitutioner i Danmark. Det vil ske på baggrund af akkrediteringsrapporter udarbejdet af Danmarks Akkrediteringsinstitution.

Vi offentliggør nu akkrediteringsrapporterne, som netop er blevet færdige. Rapporterne kan findes her.

Om rapporterne
Den enkelte rapport indeholder en vurdering af, om uddannelsesinstitutionen har udviklet et system for kvalitetssikring, der er så velfungerende, at institutionen i den kommende akkrediteringsperiode selv kan foretage den løbende kvalitetssikring af egne uddannelser.

En institutionsakkreditering omfatter ikke en selvstændig vurdering af relevansen og kvaliteten af de enkelte uddannelser på uddannelsesinstitutionen. Sigtet er at afdække, om institutionen samlet set har etableret et kvalitetssikringssystem, der er i stand til løbende og systematisk at sikre og udvikle uddannelsernes kvalitet og relevans. Delaspekter ved enkeltuddannelser kan dog indgå i vurderingen af, om kvalitetssikringssystemet også er velfungerende i praksis.

En institutionsakkreditering er en vurdering af, om institutionens kvalitetssikringssystem er velbeskrevet og veldokumenteret og også fungerer i forbindelse med det daglige arbejde. Systemet skal sikre, at institutionen hele tiden har fokus på kvaliteten, udvikler den løbende og reagerer, når der er noget galt. Dette skal gøre sig gældende, både før og efter at institutionsakkrediteringen har fundet sted.

 

Se alle rapporterne her