Søren Barlebo Ramussen

Søren Barlebo takker af som formand for Akkrediteringsrådet

Efter seks år på posten har Søren Barlebo valgt at trække sig som formand for Akkrediteringsrådet.

– Jeg har været formand for Akkrediteringsrådet lige siden det blev stiftet. Nu er der brug for nye kræfter på posten. Med den nye lov på vej synes jeg, at tiden er den helt rigtige til at takke af og lade en anden komme til, så den næste formand får mulighed for at være med fra start i det nye system. Derfor har jeg valgt at bede uddannelsesministeren om at blive frigjort fra formandsposten, siger Søren Barlebo.

Siden stiftelsen i 2007 har Søren Barlebo stået i spidsen for Akkrediteringsrådets arbejde med at sikre og synliggøre de videregående uddannelsers kvalitet og relevans. Knap 800 nye og eksisterende videregående uddannelser er blevet akkrediteret af rådet under Søren Barlebos formandskab.

– Det har været en spændende opgave at medvirke til at udvikle og sikre kvaliteten i alle hjørner af det videregående uddannelsessystem og bidrage til, at kvalitetssikringen lever op til de internationale standarder, siger Søren Barlebo.

Søren Barlebo er ph.d. i forskningsledelse og videnskabssociologi og arbejder til dagligt som selvstændig ledelseskonsulent. Tidligere har han blandt andet fungeret som forsker, forskningsleder, institutleder og dekan på Copenhagen Business School.