Vi står til rådighed på Folkemødet

Der er ikke mange uddannelsessteder i Danmark, som Akkrediteringsinstitutionen ikke har besøgt i vores stræben efter at sikre og udvikle kvalitet og relevans på de videregående uddannelser. Gennem årene har vi været rundt i krogene på flere end 1.500 uddannelser, fra universiteter til maritime institutioner. Det har givet os en stor viden og et meget detaljeret indblik i det danske uddannelseslandskab.

Den viden stopper vi til sommer ind i en bil, fragter den til Bornholm og pakker den ud igen på Folkemødet, hvor vi gerne stiller op til relevante debatter, workshops og andre typer arrangementer.

Medarbejderne fra Danmarks Akkrediteringsinstitution står klar og kan byde ind med viden, erfaringer og indspark inden for:

•    Videregående uddannelse
•    Uddannelseskvalitet og kvalitetssikring
•    Uddannelsesinstitutioner, deres campusser og deres placering
•    Arbejdsmarked og samfundsrelevans ift. uddannelser
•    Alle typer af uddannelsesinstitutioner: professionshøjskoler, erhvervsakademier, maritime uddannelsesinstitutioner, universiteter og kunstneriske institutioner.
•     …og en masse andre emner, der relaterer sig til videregående uddannelser og uddannelseskvalitet.

Vi står til rådighed med følgende personer med ekspertise inden for blandt andet:

person_01

 

Anette Dørge – direktør
Uddannelseskvalitet, kvalitetssikring, uddannelsespolitik, internationale uddannelsesforhold.

 

 

 

person_15

 

Inge Enroth – områdechef for professions-, erhvervsrettede og maritime institutioner
Kvalitetssikring samt professions-, erhvervsrettede og maritime uddannelser.

 

 

 

person_31

 

Steffen Westergård Andersen – områdechef for universiteter og kunstneriske institutioner
Internationale uddannelsesforhold, universitets- og kunstneriske uddannelser.

 

 

 

person_19

 

Rune Heiberg Hansen – chef for Akkrediteringsrådets sekretariat
Uddannelsespolitik og arbejdsmarkedsrelevans.

 

 

 

Per B_thumb

 

Vi kan desuden formidle kontakt til Akkrediteringsrådets formand, Per B. Christensen, der ligeledes står til rådighed for at deltage i relevante arrangementer.

 

 

For at booke en af vores medarbejdere til arrangementer, eller blot høre nærmere, kontakt Rikke Warming på tlf. 7231 8809 eller [email protected]

 

Egne arrangementer

Danmarks Akkrediteringsinstitution afholder også selv to arrangementer på årets Folkemøde:

Fredag: Uddannelser og samfund – tæt parløb eller adskilt solotur?
Om fredagen står skarpe debattører klar med forskellige bud på, hvad der bør vægtes, når relevansen af de videregående uddannelser diskuteres. Clement Kjersgaard styrer slagets gang, to panelmedlemmer krydser på skift verbale klinger, og de resterende debattører og tilhørere inddrages løbende. Når et underemne er rundet af, skiftes der til et nyt, mens to nye panelmedlemmer træder op på scenen i teltet. Debatten foregår fredag 12. juni kl. 9.45-11 i Danchells Anlæg, telt A25.

Under arrangementet vil Akkrediteringsrådets formand, Per B. Christensen, debattere med Bornholms borgmester Winni Grosbøll, mens Jannik Schack, politisk chef i tænketanken DEA, vil udfordre litteraturredaktør Jes Stein Pedersen fra Politiken. Herudover vil Jesper Højberg, bestyrelsesformand for Advice A/S, gå på scenen til debat med Dansk Magisterforenings formand Ingrid Stage.

Læs mere om fredagens arrangement her.
Lørdag: Byg en nyuddannet – klods for klods

Om lørdagen er fokus på, hvad dimittender skal have med sig, når de er færdige med en videregående uddannelse. Hvad er vigtigt, hvad er ikke? Det står et debatlystent panel klar til at komme med deres bud på – mens de bygger deres egen ideelle dimittend med LEGO-klodser. Klodserne med forskellige farver vil repræsentere forskellige kompetencer, præferencer og valg. Når figuren er bygget færdig og de forskellige standpunkter slået fast, bredes paneldebatten yderligere ud. Det hele foregår lørdag 13/6 fra kl. 13-14 i Danchells Anlæg, telt A25.

Det ”byggekyndige” panel består af:

– Mikkel Bigh – direktør, Statens Museum for Kunst
– Camilla Wang – rektor, UC Sjælland
– Laila Kildesgaard – kommunaldirektør, Bornholms Kommune
– Anders Bjarklev – rektor, DTU
– Mona Juul – adm. dir, Envision Reklamebureau A/S

Vil du læse mere om arrangementet, så klik her.