Foto dekorativt element

Akkrediteringsinstitutionens indspil til evaluering af første runde institutionsakkreditering

Overgangen fra uddannelsesakkreditering til akkreditering af hele uddannelsesinstitutioner blev igangsat i 2013 med en ny akkrediteringslov. Nu har størstedelen af de videregående uddannelsesinstitutioner enten været igennem en institutionsakkreditering eller er aktuelt i gang med processen. Uddannelses- og Forskningsministeriet har derfor gennemført en evaluering.

Ministeriets evaluering blev offentliggjort 19. december 2018.

Til brug for evalueringen har Akkrediteringsinstitutionen afleveret en redegørelse over de erfaringer, institutionen som operatør på akkrediteringsopgaven har gjort sig med den første runde af institutionsakkreditering.
Indspillet præsenterer Akkrediteringsinstitutionens perspektiv på styrker og svagheder ved det nuværende koncept for institutionsakkreditering, gengiver den systematiske inddragelse af interesser og erfaringsopsamling fra uddannelsesinstitutioner, samt panelmedlemmernes vurdering af institutionsakkreditering.
Indspillet indeholder blandt andet også opgørelser over dokumentationsomfanget, antal interviewpersoner ved de enkelte institutionsakkrediteringer og giver et blik på internationale erfaringer med at mindske dokumentationsomfanget i forbindelse med akkrediteringsprocesser.

Akkrediteringsinstitutionens indspil til evalueringen