Årsmagasin 2018 er på gaden: Om spredning af uddannelser

Skal uddannelserne spredes mere ud, hvad taler for og imod, hvor småt kan det blive, og hvad med kvaliteten? Og er der overhovedet nogle, der er glade for de nye uddannelsesstationer?

Det er nogle af de spørgsmål, der rejses i Akkrediteringsinstitutionens Årsmagasin 2018. Magasinet udkommer nu og årets tema er spredning af uddannelser.

Under årets tema kan du læse om:

Ny uddannelse i ny uddannelsesby. Helt tæt på praksis og masser af lokal opbakning
Med den nye sygeplejerskeuddannelse i Holbæk fletter Professionshøjskolen Absalon sig helt tæt sammen med praksis i en by, som nu igen har sin første videregående uddannelse. Områdets kommuner og sygehus jubler, men Dansk Sygeplejeråd tænder advarselslamperne.

Sådan kan uddannelsessteder oprettes
Fire modeller for, hvordan en uddannelsesinstitution kan oprette nye videregående uddannelser i nye byer.

Uddannelser skal være der, hvor uddannelser bliver brugt
Det er en del af erhvervsakademiernes DNA at udbyde uddannelser tæt på erhvervsliv og studerende i deres opland. I Niels Egelunds optik kan konceptet for uddannelsesstationer bane vejen for nytænkning – men der er også faldgruber.

Studerende i STAR: Ikke ét facit for, hvor tyndt uddannelserne kan og skal smøres ud på danmarkskortet
Hvad er sammenhængen mellem geografi og kvalitet – og hvad betyder det for de studerende, om deres uddannelse er på et lille campus eller midt i storbyen? To medlemmer af De Studerendes Akkrediteringsråd giver hver deres perspektiv på centrale spørgsmål i debatten om, hvor uddannelserne skal ligge.

Campuschef: Ny uddannelsesstation kombinerer det bedste fra to verdener
I september slog Erhvervsakademi Dania dørene op for en ny uddannelsesstation i Hedensted. Trods kort forberedelsestid føler uddannelsesstationen sig kommet godt fra start og har fået en varm velkomst af både studerende og det lokale erhvervsliv.

Studenterforum UC: Lokalt forankrede professionsuddannelser giver plads til alle
På professionshøjskolernes små campusser er man på fornavn med pedellen, tæt på praksis og de studerende er trygge og glade. Det vurderer formanden for de studerende på landets professionshøjskoler. Men han ser andre ting, som de er bedre til på ”mastodont-campusserne”.

Trebenet spredning af uddannelser
Som rektor for Professionshøjskolen Absalon har Camilla Wang etableret uddannelsessteder i to byer, der før stod uden videregående uddannelser. Hendes opskrift på udflytningssucces består af tre ingredienser.

 

Årets afgørelser, fokus på paneler og meget mere
Udover temaartiklerne kan du også få overblik over årets afgørelser på akkrediteringssager – både af nye og eksisterende uddannelser og af hele uddannelsesinstitutioner. Bliv også klogere på profilen for de 141 par skarpe øjne, der har været udvalgt til paneler til institutionsakkrediteringer og hør om processen fra to af panelformændene. Få også styr på de kommende institutionsakkrediteringer, læs om kommende udgivelse om videngrundlag og se de centrale pointer fra årets debat om uddannelseskvalitet på Folkemødet.

 

Vil du have Årsmagasinet tilsendt?
Vi sender gerne et eller flere trykte eksemplarer af Årsmagasinet til dig. Send blot en mail med angivelse af adresse og det ønskede antal eksemplarer til:

Daniel Sebastian Larsen

Daniel Sebastian Larsen

Kommunikationsansvarlig