Stort fremmøde til afsluttende dialogmøde om vejledning

En høringsversion af den nye vejledning til fremtidens institutionsakkreditering er sendt ud til alle høringsberettigede parter. Imens vi venter på de skriftlige høringssvar, afholdt Akkrediteringsinstitutionen et afsluttende dialogmøde, hvor repræsentanter for næsten alle videregående uddannelsesinstitutioner mødte op for at høre nærmere om vejledningen og byde ind med spørgsmål og kommentarer.

Mødet var afslutningen på en dialogproces, hvor Akkrediteringsinstitutionen har nedsat en sparringsgruppe med repræsentanter for alle typer af videregående uddannelsesinstitutioner og desuden har holdt sektoropdelte møder med kvalitetsnetværkene for de forskellige typer af institutioner.

”Vi har været utroligt glade for den dialogproces og for de input, I er kommet med. Det har givet os et meget relevant indblik i de forhold, der har betydning for jer som institutioner og de behov, som de forskellige dele af sektoren har til en ny vejledning og til hele akkrediteringsprocessen,” sagde direktør Anette Dørge indledningsvist.

Anette Dørge, direktør i Akkrediteringsinstitutionindleder mødet.
Som medlem af sparringsgruppen fortæller Christian Moldt, kvalitetschef på Professionshøjskolen Absalon, om processen.


Indhold blev præsenteret og debatteret

Efter velkomsten fortalte Christian Moldt, kvalitetschef fra Professionshøjskolen Absalon, om, hvordan det har været at være med i sparringsgruppen og følge og påvirke tilblivelsen af vejledningen derfra.

Herefter blev der for alvor zoomet ind på indholdet i den nye vejledning – sådan som det foreløbigt ser ud i høringsversionen.
Der var fokus på vejledningens nye elementer i forhold til den tidligere version fra første runde af institutionsakkreditering, herunder i akkrediteringsprocessens forløb og i de tanker, der er gjort om dokumentationsdelen i næste runde.

Også kriterieudmøntningen og specifikke kvalitetssikringselementer som sikring af videngrundlag, studentercentreret læring og brugen af eksterne eksperter i egne evalueringer blev berørt.
Se slideshowet fra præsentationen af den nye vejledning her.

Som afslutning på mødet kom de mange fremmødte kvalitetsmedarbejdere fra uddannelsesinstitutionerne med spørgsmål og kommentarer. De handlede blandt andet om videngrundlag, om hvordan panelet klædes på til at forstå den enkelte institution og om, hvor uafhængig eksterne eksperter skal være for at være uafhængige nok til at bidrage til institutionens egne evalueringer af uddannelser og udbud.
Fra flere af deltagerene blev det desuden fremhævet, at den nye vejledning i deres optik er bedre, klarere og mere tydelig end den gamle.

Den 19. august er der frist for høringssvar til udkastet til vejledningen. Det afsluttende dialogmøde er ikke trådt i stedet for den skriftlige høringsmulighed, men er tænkt som et supplement.

Det forventes, at den endelige vejledning til fremtidens institutionsakkreditering vil blive offentliggjort ultimo august.

David Metz, chefkonsulent i Akkrediteringsinstitutionen, præsenterer den nye vejledning.