Stor interesse for kommende opsamlingsanalyser

Af Anette Dørge, direktør, Danmarks Akkrediteringsinstitution:
Målet med vores arbejde er at udvikle uddannelseskvaliteten i Danmark. Ikke kun på den enkelte uddannelse, men også i et bredere perspektiv. Akkrediteringsforløbene kan bruges til meget mere end akkreditering. Akkrediteringsrapporterne giver os også en stærk position til at kigge ud over uddannelseslandskabet og analysere tværgående tendenser, udfordringer, udviklingspotentialer og velegnede løsningsmodeller.

Det har vi i 2013 gjort med opsamlingsanalyser af udfordringer og løsningspotentialer på en række områder: 1) tværfaglige uddannelser, 2) overgangen fra professionsbachelor- til kandidatuddannelse og 3) intern kvalitetssikring af hele uddannelser. Og det vil vi gøre i 2014 med i alt tre opsamlingsanalyser, der blandt andet kan fokusere på kvalitetssikring af e-læring, dimittendundersøgelser og kontakten mellem uddannelsesinstitutioner, aftagere og erhvervsliv.

Se den fulde liste over kommende opsamlingsanalyser, hvoraf tre projekter vil blive iværksat i 2014, her i denne nyhed.

Opsamlingsanalyserne vil helt overvejende baseres på eksisterende akkrediteringer og data og forudsætter ikke omfattende ny dokumentationsindsamling.

Stor interesse
Forud for udarbejdelsen af planen blev relevante interessenter inviteret til dialog om vores kommende projekter. Mange valgte at benytte muligheden for at kommentere og påvirke såvel emnevalget som indholdet af de enkelte opsamlingsanalyser. Jeg vil gerne takke for den store og konstruktive interesse, der har været fra både uddannelsesinstitutioner, arbejdsmarkedsinstitutioner og studenterorganisationer i forbindelse med vores kommende projekter.