Folkemøde-debat om uddannelsers match med arbejdsmarkedet

Teltet er booket, og deltagerne har meldt sig klar, så Danmarks Akkrediteringsinstitution kan nu melde ud, at vi fredag 12. juni byder indenfor til debat med titlen:

  • Uddannelser og samfund – tæt parløb eller adskilt solotur?

På sidste års Folkemøde holdt Akkrediteringsinstitutionen paneldebat med overskriften ”Bedre uddannelseskvalitet – Hvordan får vi det?” Debatten var velbesøgt, debattørerne skarpe og livlige og publikum spørgelystne. Derfor har vi valgt at følge op på succesen.

Skarpe debattører klar til at indtage teltet

Vi hører igen og igen, at vores studerende skal tage en relevant uddannelse, men hvad indebærer det egentlig? Et skarpt panel på seks debattører vil komme med forskellige bud på, hvad der bør vægtes, når relevansen af de videregående uddannelser diskuteres. Debatten foregår fredag 12. juni kl. 9.45-11 i Danchells Anlæg, og herfra vil Clement Kjersgaard styre slagets gang. To panelmedlemmer krydser på skift verbale klinger, og de resterende debattører og tilhørere inddrages løbende. Når et underemne er rundet af, skiftes der til et nyt, mens to nye panelmedlemmer indtager teltets scene.

Under arrangementet vil Akkrediteringsrådets formand, Per B. Christensen, debattere med Bornholms borgmester Winni Grosbøll, mens Jannik Schack, politisk chef i tænketanken DEA, vil udfordre litteraturredaktør Jes Stein Pedersen fra Politiken. Herudover vil Jesper Højberg, bestyrelsesformand for Advice A/S, gå på scenen til debat med Dansk Magisterforenings formand Ingrid Stage.

Bred debat med adskillige undertemaer

Paneldebatten fredag når vidt omkring, når debattørerne kaster sig over relevansbegrebet fra forskellige vinkler. Debatten kan dreje ind på, om relevans er det vigtigste kvalitetsaspekt, samt om et studie af ledighedstal er den rigtige måde at måle relevansen på. Herudover kan det blive diskuteret, om og hvordan fremtidens arbejdsmarked kan forudsiges, om man kan tvinge studerende til at vælge med fornuften fremfor hjertet, om der plads til de mange humanister på det private arbejdsmarked, og hvordan man erhvervsretter humanistiske uddannelser – hvis man da bør gøre det?

Tempoet bliver højt og meningerne markante – vi glæder os.

Red_DanmarksAkkreditering_006
Veloplagt paneldebat. Billederne er fra vores debatarrangement på sidste års folkemøde.

Lørdagens program følger

Udover fredagens program afholder vi også en workshop lørdag 13. juni fra klokken 13-14 i Danchells Anlæg. Her rettes fokus mod de kompetencer, de studerende skal have med sig fra en videregående uddannelse. Mere info om lørdagens workshop følger, når detaljerne er faldet på plads.

Akkrediteringsinstitutionens medarbejdere er til rådighed på Folkemødet

På Folkemødet vil en række af Danmarks Akkrediteringsinstitutions medarbejdere stå til rådighed for at deltage i relevante debatter og lignende.

Direktør Anette Dørge, Steffen Westergård Andersen (områdechef for universiteter og kunstneriske institutioner), Inge Enroth (områdechef for professions-, erhvervsrettede og maritime institutioner) og Rune Heiberg Hansen (chef for Akkrediteringsrådets sekretariat) står alle klar med viden og indspark om universitetsområdet, det professions- og erhvervsrettede område, uddannelse i forhold til behov og relevans på arbejdsmarkedet, uddannelsesinstitutioner og deres campusser og en masse andre emner, der relaterer sig til videregående uddannelser og uddannelseskvalitet.

Vi kan også formidle kontakt til Akkrediteringsrådets formand, Per B. Christensen, der ligeledes står til rådighed for at deltage i relevante arrangementer.

For at booke en af vores medarbejdere til arrangementer, eller blot høre nærmere herom, kontakt Rikke Warming på tlf. 7231 8809 eller [email protected]


Vi glæder os til at ser jer til oplysende, skarp og livlig debat på Folkemødet 2015.

Kontakt:

Ved spørgsmål til Danmarks Akkrediteringsinstitutions arrangementer på Folkemødet;
Sekretariatschef Rune Heiberg Hansen, tlf: 7231 8807 / 2249 5896 eller [email protected]

Pressekontakt:
Kommunikationsansvarlig Daniel Sebastian Larsen, tlf. 7231 8804 / 2256 2375 eller [email protected]