Fælles ambitioner for studenterinddragelse

Vi er glade for og stolte over, at “Ambitioner for studenterinvolvering i akkreditering” nu er blevet en realitet. Formålet med ambitionerne er:

1)      At fremme en dialog, der skaber øget gennemsigtighed i processen, når uddannelsesinstitutionerne udvælger studerende til interviews.

2)      Et ønske om at klæde de studerende godt på inden interviews i forbindelse med uddannelses- og institutionsakkrediteringer.

Baggrunden for arbejdet, der resulterede i ambitionerne, var et ønske fra De Studerendes Akkrediteringsråd (STAR) om en gennemsigtighed om rammerne for de studerendes involvering i akkrediteringer bl.a. i forhold til udvælgelse af studerende til interviews og briefing af studerende inden interviews.

Arbejdsgruppen, der herefter blev nedsat, bestod af repræsentanter for Danske Universiteter, Danske Erhvervsakademier, Danske Professionshøjskoler, STAR og Danmarks Akkrediteringsinstitution. Og ambitionerne, der netop nu er blevet resultatet af det konstruktive samarbejde i arbejdsgruppen, er målrettet uddannelsesinstitutionerne, de lokale studenterorganisationer og Danmarks Akkrediteringsinstitution.

Ambitionerne, som du kan finde ved at klikke her, er formuleret på et overordnet plan, fordi arbejdsgruppen har været opmærksomme på, at der i enhver akkrediteringsproces bør tages hensyn til uddannelsesinstitutionernes forskellighed.