Hvor kommer de studerende fra? Se datakort

Der er aktuelt stor fokus på den spændende diskussion om, hvordan de videregående uddannelsesmuligheder bør være fordelt i landet og hvor stor spredning, der bør være i forholdet mellem større og mindre byer.

I forlængelse af vores offentliggørelse af rapporten ”Er det træls at være lillesøster? Fordele og kvalitetsudfordringer i forbindelse med uddannelser på små campusser” lancerer vi en række tematisk relaterede datakort.

Kortene visualiserer en data om forholdet mellem uddannelsesinstitutioner og den bopæl de studerende har på indskrivelsestidspunktet.

Hvor meget flytter de unge sig typisk for at tage en uddannelse? Hvilke uddannelsesinstitutioner flytter de sig længst efter? Hvor tager de unge fra eksempelvis Esbjerg hen for at studere? Og hvor kommet optaget i en given by eller uddannelsesinstitution fra? De svar og meget andet kan man nu finde ved at bevæge sig rundt i datakortene nedenfor.

Arbejdet med analyserapporten om små campusser har inspireret til datakortene, men data fra kortene har ikke været inddraget i analysen, ligesom analysens konklusioner heller ikke vil kunne genfindes på datakortene.

 

Ikke vores data
Al data stammer fra Institutionsregisteret fra Uddannelses- og Forskningsministeriet og fra databanken fra Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling.

Datakort

Gå til siden med datakortene