Gode dialoger og afgangsudstilling ved første besøg på Designskolen Kolding

Den 5. og 6. september 2019 besøgte det nedsatte akkrediteringspanel Designskolen Kolding. Besøget var det første af to planlagte besøg som led i institutionsakkrediteringen af den kunstneriske uddannelsesinstitution.

Fra start til slut bød besøget på gode samtaler, hvor et velforberedt akkrediteringspanel fik mulighed for at spørge nysgerrigt ind til, hvordan kvalitetssikringssystemet på Designskolen Kolding er bygget op, og hvem der gør hvad og hvornår i praksis. Til det formål var der arrangeret møder med rektoratet og centrale kvalitetsmedarbejdere samt repræsentanter fra institutionens bestyrelse og aftagerfelt torsdag eftermiddag. Den følgende dag mødtes panelet med fire studerende med særlig indsigt i kvalitetsarbejdet på den koldingensiske designskole og tre studieretningsansvarlige undervisere før et afsluttende møde med rektoratet.

Ved møderne fik akkrediteringspanelet lejlighed til at bygge videre på den indsigt i kvalitetssikringssystemet, som institutionens selvevalueringsrapport har givet. Fra rektorat og bestyrelsesformand til de studerende svarede mødedeltagerne engageret og åbent på panelmedlemmernes spørgsmål. De mundtlige input blev suppleret af plancher på væggene, der illustrerede kvalitetssikringsarbejdets forløb og elementer. Dertil indledte designskolens rektor det første møde med akkrediteringspanelet med at præsentere systemet og de overvejelser, der ligger bag dets opbygning.

Som afslutning på besøgets første dag besøgte akkrediteringspanelet Designskolen Koldings afgangsudstilling på Museet på Koldinghus. Guidet af en kurator fik de lejlighed til at se nærmere på de mere end 50 værker, der er udstillet under overskriften ’United Diversity’ og fik et indblik i den proces som årets dimittender har været igennem i udarbejdelsen af deres afgangsprojekter.

På baggrund af de input, som akkrediteringspanelet fik under besøget, bliver der nu udvalgt en række fokuspunkter i form af audit trails. Disse vil danne udgangspunkt for panelets andet besøg i midten af november med henblik på at skabe et mere detaljeret indtryk af praksis i kvalitetssikringsarbejdet på Designskolen Kolding.

Se programmet for første besøg

Følg institutionsakkrediteringen af Designskolen Kolding