Andet besøg på KADK gav nye indsigter om videngrundlag, informationsflow og undervisningsevalueringer

Under besøget fik akkrediteringspanelet lejlighed til at møde en bredere gruppe af studerende, undervisere og ledelse end ved sit første besøg tidligere på året. De indledte besøget med at dykke ned i audit trail 3 om undervisningsevalueringer gennem møder med henholdsvis studerende og undervisere i studienævn og institutråd samt udvalgte programansvarlige og institutledere. Omdrejningspunktet for drøftelserne var, hvordan KADK identificerer eventuelle problemstillinger med niveau og indhold af deres uddannelser og programmer gennem såvel digitale som mundtlige undervisningsevalueringer samt uformelle drøftelser.

Senere på dagen og på besøgets anden dag rykkede fokus til audit trail 1 og 2 om KADK’s kvalitetssikring af uddannelsernes videngrundlag samt informationsflow i kvalitetsarbejdet. Til det formål var der afsat tid til møder med studerende, undervisere, fagansvarlige, programansvarlige og institutledere.

I samtalerne om audit trail 1 spurgte akkrediteringspanelet blandt andet nysgerrigt ind til, hvordan KADK sikrer den rette balance mellem viden fra praksis, kunstnerisk udviklingsvirksomhed og forskning på tværs af deres uddannelser og programmer. De var også særligt interesserede i de studerendes kontakt til videngrundlaget gennem undervisning, vejledning og projekter samt planlægning af bemandingen på de enkelte uddannelser og programmer på Arkitekt-, Design- og Konservatorskolerne.

De mange gode input fra møderne blev suppleret af en præsentation af udstillingen, WORKS+WORDS 2019. Her fortalte arkitektuddannelsens fagleder om, hvordan udstillingen giver et aktuelt indblik i kunstnerisk udvikling inden for arkitektur i Europa gennem konkrete værker og refleksioner over disse.

Dertil fik akkrediteringspanelet gennem drøftelserne om audit trail 2 indblik i, hvordan KADK identificerer og håndterer udfordringer med uddannelsernes arbejdsmarkedsrelevans, og hvordan der er et informationsflow i organisationen om dette.

Mens efterårsdisen hvilede over Holmen på besøgets sidste dag samlede akkrediteringspanelet op på de indsigter, som de forudgående to dages møder og samtaler havde givet dem i alle tre audit trails. Foruden panelets egne drøftelser var der også afsat en time i selskab med KADK’s rektorat. Med bistand fra Danmarks Akkrediteringsinstitution vil der nu blive udarbejdet den akkrediteringsrapport, som Akkrediteringsrådet skal træffe afgørelse om institutionsakkreditering af KADK på baggrund af i juni 2020.

Se programmet for andet besøg på KADK

Følg institutionsakkrediteringen af KADK