God dialog om kvalitetssikringsarbejdet på VIA ved første besøg

Besøget forløb over to dage på VIA’s campus i Aarhus. Her mødtes akkrediteringspanelet den første dag med direktionen på VIA, en repræsentant fra bestyrelsen samt chefen for uddannelsesudvikling og projektstøtte. Efterfølgende mødte panelet en gruppe af studerende og en gruppe af undervisere, der på forskellig vis har en særlig indsigt i kvalitetssikringsarbejdet på den midtjyske professionshøjskole, mens tirsdag formiddag bød på et møde med fire uddannelsesdekaner og udvalgte uddannelsesledere.

På tværs af møderne var der en god dialog, hvor medlemmerne af akkrediteringspanelet nysgerrigt spurgte ind til systematikken i kvalitetssikringsarbejdet på VIA og derigennem fik udbygget den viden, de havde fået fra institutionsrapporten. Herunder var de blandt andet interesserede i samspillet mellem kvalitetsrapporteringen på uddannelsesniveau og den efterfølgende opfølgning på udbudsniveau samt koblingen mellem uddannelsesudbuddenes lokale praksis og kvalitetsrapporterne. Panelet havde også fokus på undervisernes brug af studieaktivitetsmodellen og andre værktøjer til at sikre den pædagogiske og didaktiske kvalitet af undervisningen på de enkelte uddannelsesudbud.

Tirsdag eftermiddag samlede akkrediteringspanelet op på alle indtrykkene fra besøget ved et afsluttende møde med direktionen. Her gav de en foreløbig overordnet vurdering af kvalitetssikringsarbejdet på baggrund af de forudgående dialoger og den indsendte institutionsrapport. På mødet drøftede panelet og direktionen også, hvilke audit trails der vil være relevante at udvælge som fokus i den videre proces.

Til marts gennemfører akkrediteringspanelet deres andet og sidste besøg i forbindelse med institutionsakkrediteringen af VIA. Her vil de møde en bredere vifte af repræsentanter fra de forskellige ledelseslag på VIA, undervisere og studerende samt besøge tre af professionshøjskolens i alt otte campusser i henholdsvis Herning, Holstebro og Viborg. Efter besøget vil akkrediteringspanelet i samarbejde med Danmarks Akkrediteringsinstitution udarbejde den akkrediteringsrapport, som Akkrediteringsrådet skal træffe afgørelse om akkreditering på baggrund af i september 2022.

Se programmet for første besøg på VIA og følg akkrediteringsprocessen her