– Maskinmesterskolen København






Panelet

Forperson Henrik Sornn-Friese, Ph.d. i Industrial Dynamics og lektor i strategi og innovation ved Copenhagen Business School, hvor han også er studieleder for cand.merc.-uddannelserne og leder af CBS Maritime. Henrik er derudover professor i Maritime Business ved Singapore Management University. Henrik har bl.a. forsket i emner som grøn omstilling, organisatorisk udvikling, international shipping og offshore energisektoren. Derudover er han medstifter af og bestyrelsesmedlem i Maritime Research Alliance og rådgiver for Den Maritime Tænketank. Henrik har erfaring som panelmedlem ved institutionsakkrediteringen af MARTEC – Maritime and Polytechnic College.

Anna Runnemalm, Docent i maskinteknik og assisterende professor samt prorektor ved Högskolan i Skövde. Anna har ekspertise inden for automatiseret inspektion og har tidligere været hhv. lektor i eksperimentel mekanik og chef ved Saab Automobile AS. Hun har deltaget som panelmedlem i institutionsakkrediteringen af Aarhus Maskinmesterskole og har desuden erfaring med vurderinger af uddannelser og uddannelsesinstitutioner inden for det tekniske område fra det svenske Universitets Kanslers Ämbetet (UKÄ).

Annette Veberg Dahl, Ph.d. i Food Science og cand.polyt. i bioteknologi, seniorrådgiver ved NMBU - Norwegian University of Life Sciences. Tidligere prorektor for uddannelse ved Østfold University College, hvor hun bl.a. var leder af kvalitetsudvalget og arbejdede med videreudvikling af institutionens kvalitetssikringssystem. Hun er forhenværende studieleder for ingeniørfag samme sted, hvor hun bl.a. var leder af den lokale F&U-afdeling og det lokale uddannelse- og kvalitetsudvalg.

René Thorhauge, Master in Management of Technology og maskinmester, CEO i Frugal Technologies. René er bestyrelsesmedlem i flere tekniske virksomheder, herunder Hauschildt Marine A/S, og medlem af advisory boardet på MARTEC. René har bred erfaring inden for ledelse og maskinteknik, primært fokuseret på onshore maskintekniske opgaver relateret til den grønne omstilling. Han er tidligere vicedirektør hos VMS Group, hvor han var ansvarlig for drift, lager og logistik. Desuden har han erfaring som projektleder og chef for serviceteknikere hos MAN Diesel og Turbo, hvor han bl.a. har arbejdet med maritim kraftproduktion og fremdriftssystemer.

Jonathan Hasselstrøm Gloudie Thostrup, studerende på Aarhus Maskinmesterskole (AAMS) på 7. semester. Jonathan er studenterrepræsentant i AAMS’ bestyrelse og medlem af De Studerendes Forening på AAMS. Jonathan deltog i institutionsakkrediteringen af AAMS i 2023 som interviewperson. Han arbejder derudover deltid som projektlederassistent i Airteam, hvor han bl.a. har erfaring med overholdelse af myndighedskrav, projektstyring og kvalitetssikringsprocesser.






Projektleder

Vibeke Schjelde Nielsen

Akkrediteringskonsulent

Team

Sine Himmelstrup

Akkrediteringskonsulent

Sofie Bjerg Kirketerp

Chefkonsulent

Mikkel Waterval Vallesholm

Bachelorfuldmægtig






Tidsplan

Deadline for institutionsrapport: 3. juni 2024

1. besøg: 4. - 5. september 2024

2. besøg: 4. - 6. december 2024

Høring, rapport: 4. - 30. april 2025

Rådsmøde: 4. juni 2025

Maskinmesterskolen København

Maskinmesterskolen København (MSK) er en selvejende maritim uddannelsesinstitution, der kun uddanner maskinmestre. De har uddannet maskinmestre siden oprettelsen i 1906, hvilket gør den til Danmarks ældste maskinmesterskole. MSK udbyder maskinmesteruddannelsen i Kalundborg, Sisimut på Grønland og Kgs. Lyngby, hvor de har deres hovedcampus.

MSK ledes af en bestyrelse på syv medlemmer heraf er et medlem valgt af og blandt MSK’s medarbejdere. De øvrige seks medlemmer udpeges af relevante erhvervsorganisationer og fagforbund. Bestyrelsen er ansvarlig for den overordnede ledelse og strategiske styring af institutionen, mens den daglige drift af varetages af rektoratet.

I 2022 havde MSK 902 studerende, mens der er i april 2024 var 84 ansatte heraf 52 undervisere.

Hjemmeside: Maskinmesterskolen København

Sprog: Akkrediteringen gennemføres på dansk