Rektoratet ved UCN bød velkommen, da et ekspertpanel og et team af konsulenter fra Danmarks Akkrediteringsinstitution ankom til campus på Selma Lagerløfs Vej tirsdag morgen. Forude lå to dage, hvor de skulle mødes med repræsentanter fra alle dele af organisationen. I samtalerne var UCN’s valg af lokal metodefrihed inden for centralt fastlagte rammer for kvalitetsarbejdet et gennemgående tema.
Besøget var det første af to i forbindelse med institutionsakkrediteringen af UCN. Tidligere i processen har den nordjyske professionshøjskole indsendt en selvevalueringsrapport. Med besøget fik panelet lejlighed til at spørge ind til den og få et fyldigere overblik over, hvordan kvalitetsarbejdet på UCN er organiseret og se eksempler på, hvordan det udføres i praksis.
Den første dag bød på møder med rektoratet efterfulgt af kvalitetschefen og medarbejdere fra UCN’s kvalitetskontor. Her blev kvalitetssikringspolitikken og dens forankring samt målene for kvalitetssikringssystemet belyst fra forskellige vinkler. Inden frokost var der desuden afsat en time til et møde med otte studerende fra forskellige uddannelser og campusser. Fokus for dette møde var blandt andet, hvordan de studerende inddrages i kvalitetssikringen af deres uddannelse.
Eftermiddagen blev indledt med møder med institutionens uddannelseschefer, som tilsammen varetager ansvaret for grunduddannelserne, og den ansvarlige chef for efter- og videreuddannelserne. Herefter fulgte tre møder med henholdsvis forskningsdirektøren, der har ansvar for institutionens FoU-arbejde, bestyrelsen og udvalgte eksterne interessenter.
På besøgets anden dag var kvalitetssikringssystemets anvendelse og opfølgning i fokus. Det blev belyst via samtaler med udvalgte ledere af lokale udbud og undervisere med særlig indsigt i kvalitetsarbejdet samt en række chefer for nogle af institutionens fællesfunktioner.
Onsdag eftermiddag blev besøget rundet af ved afsluttende møde med rektoratet og kvalitetschefen. På baggrund af samtalerne og indtrykkene fra besøget vil der nu blive udvalgt en række tematikker (audit trails), som ekspertpanelet og konsulenterne fra Danmarks Akkrediteringsinstitution vil dykke ned i, når de igen besøger UCN i Aalborg til maj. Her vil de desuden besøge flere af UCN’s i alt seks campusser.
Se programmet for besøget på UCN her