Sikring af et solidt videngrundlag og systematisk opfølgning i fokus for godt andet besøg på Teknika

Hvordan bidrager ledelse, undervisere, studerende og øvrige medarbejdere til systematisk opfølgning i kvalitetssikringsarbejdet på Teknika, og hvordan sikrer maskinmesterskolen et solidt og opdateret videngrundlag på sine uddannelser? Hvilken rolle spiller de to nyetablerede advisory boards i forhold til at inddrage relevante aftagere i udviklingen af uddannelserne? Det var nogle af de temaer, der var i fokus, da akkrediteringspanelet besøgte Teknika i begyndelsen af december.

Besøget var det andet og sidste som led i den igangværende institutionsakkreditering af Teknika og forløb over to dage i Lyngby med engagerede dialoger mellem panelet og ledelse, ansatte samt studerende. Dialogerne tog afsæt i to audit trails, der var var udvalgt som tematiske neddyk i maskinmesterskolens kvalitetsarbejde på baggrund af panelets første besøg. De to audit trails, der altså havde til formål at vise, hvordan kvalitetsarbejdet fungerer i praksis, er:

  1. Systematik i opfølgningen i Teknikas kvalitetssikringsarbejde
  2. Sikring af videngrundlag

I afdækningen af systematik i opfølgningen i kvalitetssikringsarbejdet, var panelet blandt andet optaget af undervisernes og de studerendes erfaringer med at gennemføre og behandle semester- og midtvejsevalueringer. Det havde derfor en særlig opmærksomhed ved panelets to første interviews, da de ankom til Teknika torsdag morgen sammen med et team fra DAI. Her mødte de henholdsvis studerende og undervisere samt faggruppeformænd. Tilsammen repræsenterede de tre forskellige faggrupper såvel som Teknikas tre campusser i Lyngby, Kalundborg og Sisimiut. Under dialogerne spurgte panelet også nysgerrigt ind til, hvordan Teknika understøtter de studerende i at opnå læringsmålene for uddannelsesudbud og i at have en arbejdsbelastning, der svarer til deres uddannelses normering.

Torsdag eftermiddag rettede panelet deres fokus mod, hvordan Teknika løbende sikrer, at der en systematisk praksis for, at uddannelserne er baseret på relevant og opdateret viden fra forskning, udvikling og de professioner, som de retter sig imod. Det fik de udvidet deres indsigt i via interviews med henholdsvis undervisere og faggruppemænd fra forskellige uddannelsesudbud og med fire medlemmer af de to advisory boards, der for nyligt er blevet nedsat i Kalundborg og Lyngby. De erstatter det tidligere uddannelsesudvalg.

Den følgende dag mødte panelet først studieledere fra Teknika til et interview, hvor der blev fulgt op på spørgsmål, som gik på tværs af de to audit trails. Det blev fulgt af et konstruktivt afsluttende møde med maskinmesterskolens rektorat, hvor teamlederen for Kvalitet og Digitalisering også deltog. Her fik panelet afklaret de sidste spørgsmål som optakt til en drøftelse af ledelsens overvejelser om den videre udvikling af kvalitetssikringsarbejdet på maskinmesterskolen.

På baggrund af input fra besøget og den forudgående akkrediteringsproces vil panelet i samarbejde med DAI nu udarbejde den akkrediteringsrapport, som vil udgøre Akkrediteringsrådets beslutningsgrundlag til juni. Forud for rådets afgørelse om akkreditering vil Teknika have haft mulighed for at kommentere panelets vurderinger og indstilling.